Κυρίως την χρησιμοποιούμε για παρασκευές όπως κέικ (μέσα ή έξω),μπισκότα,κ.α.
Εύκολη στην χρήση, πήζει ευκολότερα, δεν ασπρίζει(δεν βγαίνει το βούτυρο του κακάο δηλαδη στην επιφάνεια του γλυκού)και είναι πολύ πιο γλυκιά έναντι της κανονικής
Απομίμηση σοκολάτας τι είναι:
- Eίναι ένα επεξεργασμένο προϊόν απομίμησης σοκολάτας, το οποίο περιέχει φυτικές λιπαρές ουσίες όπως φοινικοπυρηνέλαιο και έλαιο κοκοφοίνικα. Η απομίμηση σοκολάτας παρασκευάζεται από σκόνη κακάο (ίσως 8% έως 18%), αλλά συχνά περιέχει πολύ λίγο, αν όχι καθόλου, βούτυρο κακάο. Αυτό σημαίνει ότι από τις απομιμήσεις σοκολάτας απουσιάζει το βούτυρο κακάo ή υπάρχει σε μικρή ποσότητα.
- Αποτελεί οικονομική λύση για την παρασκευή προϊόντων με καλή εμφάνιση και γευστικά χαρακτηριστικά, και προσφέρουν ευκολία στην χρήση καθώς δεν απαιτείται στρώσιμο.
- Είναι ιδανική για την επικάλυψη μπισκότων, κέικ πόπς, κέικ κλπ.
- Λιώσιμο: Η απομιμηση σοκολάτας τοποθετείται για λιώσιμο είτε σε ειδικά δοχεία (bain marie / υδατόλουτρα / διπύθμενα tank) τα οποία εξασφαλίζουν την μη άμεση επαφή του προϊόντος απομίμησης με την πηγή θερμότητας, είτε χρησιμοποιούνται άλλοι τρόποι όπως φούρνος με αέρα ή φούρνος μικροκυμάτων.
- Η θερμοκρασία λιωσίματος της απομίμησης σοκολάτας πρέπει να είναι 45-50°C .
- Κατά την διάρκεια του λιωσίματος το προϊόν πρέπει να ανακατεύεται συνεχώς.
- Εάν κατά την διάρκεια της εργασίας χρειασθεί να προσθέσουμε στερεό προϊόν στην συσκευή λιωσίματος, πρέπει να περιμένουμε να λιώσει τελείως και αυτό και μετά να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο.