Δες την αλλιως!!!
- Η ρετσίνα που άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία της, τοποθετώντας το παραδοσιακό ελληνικό κρασί πλάι στα εκλεκτότερα προϊόντα του παγκόσμιου αμπελώνα. Η πρώτη ρετσίνα με εντυπωσιακό δυναμικό παλαίωσης.
- Το ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ είναι,από Ασύρτικο ,ωριμάζει σε βαρέλι και έχει τη δυνατότητα να παλαιώσει έως και μία δεκαετία.
- Για τον λόγο αυτό, είναι ένα κρασί φαγητού που συνοδεύει ιδανικά, εκτός από όλα τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, φαγητά και από ολόκληρη τη Μεσόγειο που έχουν ως βάση το ελαιόλαδο, ενώ σε συνδυασμό με πιάτα της Άπω Ανατολής, όπως το σούσι ή το κάρι, δημιουργεί αναπάντεχους συνδυασμούς υψηλής ποιότητας.
- Σύνθεση: Ασύρτικο 100%.
- Σερβιρεται:8-10ºC.
Αξίζει να γνωρίζουμε και τα παρακάτω για την ρετσίνα.*
- Η ρετσίνα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν με ιστορία χιλιάδων ετών που, όταν παράγεται με βάση τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα ποιότητας, ώστε να ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.
- Ο αρωματικός χαρακτήρας της ρετσίνας είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού των αρωμάτων του σταφυλιού, του φυσικού ρετσινιού που προέρχεται από το πεύκο του είδους Pinus Halepensis και της διαδικασίας οινοποίησης.
- Η ρετσίνα είναι ένας τύπος κρασιού που παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, και ως τέτοιο μοναδικό προϊόν προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία με την ένδειξη «Ονομασία κατά παράδοση».
- Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η ρετσίνα εκτός από λευκό κρασί μπορεί να είναι και ροζέ. Το οινοποιείο μας παράγει, μάλιστα, τη μοναδική ροζέ ρετσίνα από 100% Ξινόμαυρο.
- * Πληροφορίες από τo site kechris.gr.