Στη MOCANNELLA έχετε τις εξής επιλογές:
Panettone Mito'21 1000g.
Panettone Με Σοκολάτα Mito'21 750g(Αναμένεται!!!).
Panettone Mito'21 500g.
Μιλάνο, 1495 — εδώ γεννιέται ο μύθος της ιταλικής γαστρονομίας: ο Άρτος του Τόνυ, που σύντομα θα γίνει γνωστός σε όλον τον κόσμο ως μιλανέζικο Panettone.
Περισσότερο από πέντε αιώνες αργότερα, ξεκινώντας από μια αυθεντική συνταγή, δημιουργείται το Panettone MiTo’21, εμπνευσμένο από δύο μεγάλες πόλεις της Ιταλίας — εκεί όπου ο δημιουργός του, Μιχάλης Τυράκης, έζησε για τριάντα χρόνια και ερωτεύθηκε τη γαστρονομική κουλτούρα της γείτονος χώρας.
Σκοπός μας είναι να γνωρίσει όλος ο κόσμος τα επιτεύγματα της ιταλικής γαστρονομίας, προσφέροντας αριστουργήματα της παράδοσης, φτιαγμένα με αυθεντικό τρόπο και με προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες.
Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε, μέσα από τα προϊόντα μας, τις γεύσεις, τα αρώματα και τα χρώματα αυτής της χώρας με τις μοναδικές στον κόσμο παραδόσεις.
Συστατικά
Το Panettone MiTo’21 είναι αυθεντικό, γιατί σέβεται όλα τα κριτήρια του μιλανέζικου Panettone.
Παρασκευάζεται αποκλειστικά με προζύμι, χωρίς γλάσο, πλούσιο σε κρόκο αυγού, και διακρίνεται από το χαρακτηριστικό έντονο κίτρινο χρώμα στο εσωτερικό του.
Συμβολίζει την Ευτυχία, γιατί περιέχει:
Πορτοκάλι – Αγάπη
Κίτρο – Υγεία
Σταφίδα – Ευμάρεια
Δεν περιέχει τεχνητά αρώματα, χρωστικές, συντηρητικά ή γαλακτωματοποιητές (Ε471).
Ένα Panettone μοναδικό όπως και τα συστατικά του: φτιαγμένο με βιολογική σουλτανίνα Κρήτης, διάσημη από τα αρχαία χρόνια, και το πολύτιμο χαβιάρι βανίλιας, προϊόν μικρής παραγωγού από τη Μαδαγασκάρη.
Για το Panettone MiTo’21 χρειάζονται 72 ώρες παρασκευής, καθώς ωριμάζει σε διαφορετικές φάσεις.
Όλα ξεκινούν από ένα ζωντανό, πολυετές προζύμι, που χαρίζει τη χαρακτηριστική μαλακή υφή και την πλούσια δέσμη αρωμάτων.
Όμως, όπως εξηγεί ο Μιχάλης, «το δυσκολότερο κομμάτι είναι το πρώτο ζύμωμα. Στο δεύτερο, όπου προστίθενται τα υλικά που δίνουν ταυτότητα στο panettone — όπως τα φρούτα, η σοκολάτα ή η παρμεζάνα — πολλά μπορούν να διορθωθούν. Στο πρώτο όμως, όχι».
Ανάμεσα στα δύο ζυμώματα, πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια οι σωστοί χρόνοι, «ώστε το ζυμάρι να αναπτυχθεί σωστά».
Πώς αναγνωρίζουμε ένα εξαιρετικό Panettone;
«Από την υφή του», εξηγεί ο Μιχάλης. Η ποιότητα εξαρτάται από τα επίπεδα υγρασίας που εγκλωβίζονται στο εσωτερικό του. Το panettone πρέπει να είναι:
μαλακό και αφράτο, σχεδόν νωπό
ποτέ ξερό
με ευκολοδιάλυτη υφή, που δεν αφήνει υπόλειμμα αμύλου στο στόμα
μαστιχωτό τόσο όσο: ούτε υπερβολικά, ώστε να θυμίζει τσουρέκι, ούτε ανεπαρκώς
Ένα ακόμα κριτήριο ποιότητας είναι οι κυψέλες στο εσωτερικό του.
Αν είναι μικρές και ομοιογενείς, αυτό σημαίνει ότι έχει χρησιμοποιηθεί μαγιά μπύρας — κάτι που συναντάμε στα βιομηχανοποιημένα panettone.
Το αυθεντικό panettone, όμως, φουσκώνει και ωριμάζει μόνο με προζύμι.

MiTo’21:Aυθεντικό ιταλικό panettone με ελληνική υπογραφή. ’’Μου το έβαλαν στα χέρια με την προτροπή «ζέστανέ το λιγάκι στον φούρνο...
MiTo’21: ένα αυθεντικό ιταλικό panettone με ελληνική υπογραφή. ’’Μου το έβαλαν στα χέρια με την προτροπή «ζέστανέ το λιγάκι στον...